Etiket arşivi: basketbol potası fiyatları

BASKETBOL POTASI

800 kilo ağırlığı bulunan basketbol potası TSE standartları tarafından belirleniyor. Basketbol oyununda top ile basket arasında bulunan bu çemberin detayları oldukça önemlidir. Çemberin çap kısmı 45 santimetre şeklinde üretime geçiyor. Ayrıca daha da önemlisi pota yerinin dikilmesi boyu 1,20 metredir. Dahası yerden tam yükseklik ölçüsü 3,05 metre şeklinde belirlenmesi standartlara uygun olmasını gösteriyor. TSE çapından, yüksekliğini ve sağlamlığına kadar son derece dikkatlidir.
TSE ve FIBA karşılaştırıldığı zaman aynı standartların belirlendiği ortaya çıkıyor. EN-1270 numarası standartların birbiri ile örtüşmesini gösteriyor. Bunun için ülkemizde üretilen potalar FIBA ile aynı şekilde tasarlanıyor. Esnek ve sağlam yapısı olması potaların fileleri akrilik ve fiber şeklinde üretilmesi son derece önemlidir. Oyun sırasında tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlanan potaların renkleri her zaman turuncudur. Esnek ve sabit çembere yer verilen potalar üretiminde sınır tanımıyor. NBA tarzında olan potalar Hidrolik bir şekilde katlanmaktadır. Çemberin mesafesi 245 ve 325 santimetre şeklinde belirlenmiştir.
Basket potası daima kapalı salonlar için üretilen 800 kilo ağırlığındaki potalar giderek kalitesini yükseltiyor. Bu yüzden dünya standartları ile aynı yerde durmakta ve oldukça önemlidir. Tek bir adet direği olan potanın 4 tane inç borudan üretilmesi gerekiyor. Hiçbir şekilde çok ağır olması değil her zaman esnek bir yapıda üretilmesi gerekiyor. Potanın ağır olması sağlam olacağı anlamını kesinlikle taşımıyor.

BASKETBOL POTASI

Basketbol oyununda kullanılan potanın her ayrıntısı son derece titiz bir şekilde hazırlanmaktadır. Basketbol potası, basket atılırken top arasında yer alan çemberdir. Direnci, esnek olması ve sağlamlığı açısından son derece önemlidir. Pota çemberinin çapı 45 santimetre olarak belirlenmektedir. 1,20 metre ise; saha kısmına girilen alandır. Yerden yüksekliği ise; her zaman 3,05 metre şeklindedir. Potanın ayakta durmasını sağlayan panyadır. Panya, 105 ve 108 santimetre ölçülerde üretiliyor. Filesi her zaman akrilik ve fiber şeklinde yapılmaktadır.

Smaç yapıldığı sırada yani basket atıldığında çember kısmına yüklenilmesi dolayısı ile he zaman esnemesi gerekiyor. Bundan dolayı 2 tane yay vardır. File kısmını daima tutan bir esnekliği vardır. Potada esnek ve sabit olmak üzere iki ayrı çember yer alırken rengi turuncudur. FIBA standartlarına uygun bir şekilde üretilmektedir. Direğinden, filesine kadar tüm ayrıntılar TSE standartlarında aynı şekildedir. TSE ve FIBA EN-1270 olarak kullanımı ortaktır. Hidrolik katlaması olan NBA basketbol potası üretimine yer veriliyor. Şase alanında çemberin mesafesi daima 325 ve 245 santimetredir. Pota tam olarak 800 kilo ağırlığında bulunuyor.
Basket potası üretimi filesinin sağlamlığı, esnekliği, direğinin güçlü bir şekilde üretilmesine kadar dikkatli olarak tasarlanıyor. Filesinin esnekliğine ve tutucusuna kadar çizilmiş bir standart vardır. Potanın her zaman esnek olması gerekiyor. Pota TSE standartlarınca belirlenerek tasarlanmakta ve daha sonra üretime geçilmektedir.

BASKETBOL POTASI

Basketbol bir çoğumuzun bildiği üzere 5’er kişilik iki takım arasında ve el ile oynanan bir spordur. Bu spor 1981 çıkış yılından itibaren çok sevilen bir oyun halini almıştır. Çıkış tarihinden bu yana basketbolda eksiklikler fark edilmiş ve yeni kurallar getirilerek bu oyun oluşturulmuştur. Çok yakın tarihlerde dahi kurallar arasında bir takım değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Örneğin ; basket potası , başta çok kısa olduğundan dolayı , bir eksiklik azletmiştir.
Sonuç olarak günümüzde ki basketbol potası 3.05 metre ye ulaşmıştır. Yine basketbol zemini resmi müsabakalarda tahta parkelerle kaplanıp diktörtgen bir alan içerisinde oynanmaktadır. Bu diktörtgen zemin , resmi müsabakalarda dahi , kesin bir uzunluk bildirmemekle beraber , en ideal dikdörtgen boyu 28 metre X 15 metre olarak belirlenmiştir.
Oyun sayı sistemi 1 , 2 ve 3 ‘lük atışlar olarak değişmektedir. Bu atışlar , yapılan atışın basketbol potası ile olan uzaklığa göre belirlenmektedir. 75-78 cm çevresi bulunan basketbol topu çember içerisinden geçtiği andan itibaren sayı olarak değerlendirilmektedir. Günümüz de bu oyun üzerine dünya çapında müsabakalar düzenlenmektedir. 1 baş hakem ve 2 yardımcı hakemin yönettiği bu oyunda bir çok kural mevcuttur. Bu oyun James Naismith tarafından üretilmiştir. Oyunun üretildiği tarihlerde , Fransa’da beğenilmemesine rağmen çok kısa bir süre içerisinde Amerika kıtasında bir tutku halini aldı.

BASKETBOL POTASI

Basketbol potası, basketbol oyununda basketin top ile arasında olan çemberdir. Esnek olması, çemberin sağlamlığı ve direğin direnci oldukça önemlidir. Potanın çember çapı ise; 45 cm olarak bulunmaktadır. Sahaya girilen alan 1,20 metre oluyor. Yerden yüksekliği 3,05 metre olmaktadır. Panya potayı ayakta dimdik tutan kısımdır. Panya, 105 ve 108 santimetre olarak üretimi yapılıyor. File akrilik ya da fiber şeklinde üretiliyor.

Basket atarken çember kısmına yüklendiğinden dolayı he zaman esnemesi için iki tane yayın bulunması şarttır. File kısmını tutan esneklikler vardır. Pota sabit ve esnek olmak üzere iki çemberi vardır. Çember rengi ise; turuncudur. Pota üretilirken daima FIBA standartlarına uygun olarak yapılması önemlidir. Pota üretiminde filesinden diğer tüm ince ayrıntıya kadar TSE standartlarına uygun olması gerekiyor. TSE ve FIBA tamamen aynı olarak kullanılan EN-1270 serisi şeklinde üretim yapılıyor. Hidrolik katlama sistemi olan NBA tarzında basketbol potası olarak yer almaktadır. Şase kısmında çemberin mesafesi her zaman 325 ve 245 santimetre şeklindedir. Potaların ağırlıkları ise; daima 800 kilogramağırlığında geliyor.
Basket pota üretimi filesinin sağlamlığı, esnekliği, direğinin sağlam olmasına kadar özel bir şekilde tasarlanmalıdır. Oyuncuların saha içerisinde oynamasına engel olmayacak ve dirençli olabilecek şekilde üretilmesi önemlidir. Potanın esnek olması gerekiyor. Bunun için tüm ince ayrıntılar dikkatli bir şekilde tasarlanıyor. Basketbol potasının bir tane direği vardır.

BASKETBOL POTASI

Basketbol kapalı sahalarda kullanılan ve yer alan potanın her ayrıntısı oldukça titiz bir şekilde üretime geçiyor. TSE standartları adeta dünya standartları ile yarışmaktadır. Basketbol potası, basket ve top arasında bulunan bir çemberdir. Esnekliği, direnci ve oldukça sağlamlığı açısından oldukça önemlidir. Pota çemberinin çapı ise; 45 santimetredir. 1,20 metre kadar alanı vardır. Potanın yerden yüksekliği 3,05 metre şeklinde üretiliyor. Bu sayılar hiçbir zaman değişemez. Her detayı oyun şartlarına uygun bir şekilde üretilmektedir. Basketbol potası’nın ayakta durmasını sağlayan alan boruya ayak denilmektedir. Panya ölçleri ise 105 x 180 cm dir
Smaç yapıldığı zaman yani açıklayıcı bir şekilde basket atıldığında çember kısmına yüklenilmesinden dolayı esnekliği önemlidir. Kısacası potanın ağırlığı değil esnek bir şekilde üretilmesi gerekiyor. Bu yüzden çember kısmında 2 adet yay vardır. Fileyi ayakta tutan tutaçlar son derece önemlidir. Sabit ve esnek olarak 2 çember bulunuyor. FIBA standartlarına göre tasarlanması elbette dikkatleri anında üzerine çekmektedir. Hidrolik olarak katlanabilen NBA basketbol potası her zaman kalitelidir. Potaların tam ağırlığı 800 kilo şeklindedir. Bundan dolayı oldukça özenli ve titiz bir şekilde hazırlanıyor.
Basket potası TSE tarafından oyun kuralları göz önüne alarak üretilmektedir. Filesinin esnekliğine ve tutucusuna kadar oldukça önemlidir. Potanın kesinlikle esnek bir tasarımı olması top ile buluşmasını sağlıyor. Basketbol potası TSE standartlarınca üretilmesi FIBA EN-1270 kodundan belli oluyor.

basketbol potası fiyatları

basketbol potası fiyatları modellere göre değişiklik göstermektedir. Çünkü basketbol potası çeşitlerine baktığımızda 60’ın üzerinde modeller bulunmaktadır. basketbol potası fiyatları 30 tl’den 30.000 TL’ye kadar basketbol potası çeşitleri bulunmaktadır. örneğin tek direkli basketbol potası ile hidrolik basketbol potası arasında çok ciddi fiyat farkları bulunmaktadır. Projenizi paylaştığınızda en kısa zamanda size doğru ürünün fiyatını gönderebiliriz.

BASKETBOL POTASI

Basketbol , çocukların bedensel gelişimine katkı sağlayan bir oyundur. Bu oyun genel olarak , tahta ve diktörtgen bir zemin üzerinde oynanmaktadır. Yalnız müsaait bir alana sahip olanlar , evlerinde de bir basket potası satın alarak çocuklarının basketbol oynamalarını sağlayabilirler. Bu oyunun bir çok tarihi süreci içerisinde bir çok değişikliğe uğramıştır. Örneğin ; günümüz de 3.05 metre uzunluğu olan basketbol potası bu oyunun çıktığı tarihlerde daha kısa ve herkesin boyunun yetişeceği bir biçimdeydi.
Zamanla dünya çapında sevilen ve sıkça oynanan bir oyun olmsıyla birlikte oyun içerisinde değiştirilmesi gereken bir çok durum tespit edildi. Son olarak basketbol günümüzde ki halini aldı. Eğer siz de çocuğunuzun basketbol aracılığı ile bedensel gelişimine katkı sağlamak istiyorsanız ve yeterli bir alana sahipseniz , basketbol potası satışı yapan bir çok yer bulunmaktadır. Çok uygun fiyatlar dahilinde bu potalardan çocuğunuzun boyuna en uygun olanı seçip bu katkıyı sunabilirsiniz. Resmi müsabakalarda basketbol 3 hakem tarafından yönetilse de başlangıç aşamasında , çocuğunuzun oyunu öğrenmesi için hakeme ihtiyaç yoktur. Halk arasında basketbol boy uzatan bir oyun olarak bilinmektedir.
Boyun uzunluğu %70 civarında ırsi olsa da yapılan araştırmalarca gerçekten de basketbolun boy uzunluğuna beslenme ile birlikte %30 civarında katkı sağladığı ispatlanmıştır. Yine basketbol dünya çapında her yaştan guruba hitap ettiği için , çok sevilen bir oyun halini almıştır.

BASKETBOL POTASI

Basketbol bir çoğumuzun bildiği üzere 5’er kişilik 2 takım şeklinde oynanan ve 24*15 metre civarında tahta bir zemin üzerinde oynanan , dünya çapında da çok sevilen bir oyundur. Bu oyun Avrupa ‘ da ilk denemesini bir jimnastik salonunda Fransa’nın Paris kentinde 1893 yılında yapmıştır. Oyun kısa süre içerisinde avrupaya yayılmıştır.
Bu yayılmanın en büyük sebebi Amerika’lı askerler olmuştur. Kısa süre içerisinde oyun dünya çapına yayıldığından , takımlar arası müsabakalar düzenlenerek , dünya şampiyonları kurulmuştur. Oyun kuruluş tarihinden bu yana bir çok değişiklik göstermiştir. Zaman içerisinde gelişen bu oyunda örneğin ; basket potası boyu hiç yokken , günümüzde 3.05 metre boyuna getirilmiştir. Ve yine basketbol potası için , arkasına bir paravan konulup ve çember iple kaplanmıştır.
Basketbol potası resmi müsabakalar dışında çeşitli boyutlarda bulunabilir. Her oyun içerisinde belli başlı kurallar bulunduğu gibi , basketbolda da kurallar vardır. Bu kurallar , diğer oyunlara göre biraz daha fazladır . Bir kaç tanesini şu şekilde sıralayabiliriz ; Oyun 3 hakem ile yönetilir. Oyunda sınırsız kişi değiştirme hakkı vardır. Faul hakkını doldurmamış her oyuncu oyundan çıktıktan sonra , tekrar oyuna dahil edilmek istenirse , dahil edilebilir. Her oyuncunun toplamda 5 faul yapabilme hakkı vardır. Fakat bireysel yapılan fauller takımı da etkiler.

BASKETBOL POTASI

Basketbol , dünya çapında ve ülkemizde de sıkça oynanan bir oyundur. Bu oyun 5’er kişilik 2 takım şeklinde toplam 10 oyuncu ile oynanan bir oyundur. Oyun içerisinde belli başlı kurallar bulunmakla birlikte oyunun genel seyri yani sayı sistemi ,3.05 metre uzunluğundaki basket potası denen uzun direkli bir çemberden topu geçirerek gerçekleşir. Basketbol potası elbette ki , herkes uzun boylu olmadığından değişebilir.
Basketbol oynu 1891 yılında James Naismith’in tlahiotenie oyunundan esinlenerek ürettiği düşünülmüştür ve ilk olarak bu tarihte oynatılmıştır. Bu oyun resmi müsabakalarda genel olarak kapalı salonlarda oynatılsa da açık havala sahalarda da oynanabilir. Oyun sahası yine resmi müsabakalarda tahta bir zemin ile kaplanır. Bu tahta zemin dikdörtgen biçimindedir. Net bir rakam olmasa da bu dikdörtgenin en ideal boyu 28 metre x 15 metre civarındadır.
Potadan geçen top basketbol potası ile atış uzaklığına göre 1 , 2 ve 3 puan kazandırmaktadır. Bu oyunun bir kaç kuralını şu şekilde sıralayabiliriz. Her takım sınırsız oyuncu değişikliği hakkına sahiptir. Oyun 4 periyottan oluşur ve her periyot 10’ar dakikadır. Oyun içerisinde 1 baş hakem ve 2 yardımcı hakem vardır. 5 faul yapan oyuncu , oyundan atılır. 2 devreden oluşan bu oyunda her devrede saha değişimi yapılır. Saha seçimi öncelikle misafir takıma verilir.

basketbol potası fiyatları

basketbol potası fiyatları değişkendir çünkü 65’tl den 15.000 TL’ye kadar basketbol potası bulunmaktadır. basketbol potası fiyatlarının değişlen olmasının sebebi kullanılacak alana ve basketbol potasının özelliklerine göre değişkenlik gösterir örnek bir basketbol potası 10 kğ gelir iken başka bir basketbol potası yaklaşık 1 ton ağırlığındadır.