Basketbol Çemberi

Günümüz modern dünyasında, oldukça popüler olan ve çok büyük bir spor dalı olan basketbol, çok uzun süredir dünya genelinde var olan bir spor dalıdır. Ülkemizde de son birkaç yıldır basketbol alanında yaşanan başarılar ile yine çok yaygın ve popüler bir spor haline gelen basketbol, 1893 senesinde ilk adımlarının atılması ile birlikte insanların yaşamına girdi.

İlk kez 1936 yılında olimpiyatlarda yer alması ile de dünya genelinde uluslararası bir statü kazanmıştır. O tarihten bu yana dünyanın en popüler spor dalları arasında yer alan basketbol spor dalında, iki takım karşı takımın potasına sayı atmak üzere mücadele ediyorlar. Bu noktada da basketbol oyun kuralları çerçevesinde standart basketbol potası boyutları bulunuyor.

Günümüzde ülkemizde de gerçekleştirilmekte olan yatırımlar çerçevesinde basketbol çemberi konusunda geniş bir ihtiyaç oluşuyor. Her geçen gün gelişmekte olan modern dünyamızda artık bu alanda profesyonel düzeyde hizmetler sunuluyor. Bu kapsamda bir basketbol maçı için en önemli unsurlardan birisi olması nedeniyle, ihtiyaçta ülkemizde oldukça yüksek orandadır.

Uluslararası boyutta belirlenmiş olan basketbol çemberi yapı ve boyutlarına uygun olarak FIBA Türkiye distribütörü olarak kaliteli ve modern hizmetler sunuluyor. Bu sayede ülkemizde FIBA kurallarına uygun olan çok daha geniş kapsamlı basketbol tesis ve sahaları oluşturulabilmektedir. Bu durumda ülkemizin basketbol alanında çok daha profesyonel bir boyuta erişerek, çok daha yetenekli ve sağlıklı genç nesiller yetiştirebilmesi konusunda yardımcı oluyor.